Harzen
Sydfrankrig
Var og Maritime Alper
Alperne
Sportshjertet
Harzen
Geartabel
Kadance
Kost
Odense
Pulsur
Effekt
Bjerge
Programmer

Klubturen er flere gange gået til Harzen, som er et vældig fint cykelområde. Vi har boet i Hohegeiss som ligger i den sydlige del af Harzen, midt imellem det gamle Øst- og Vesttyskland, det var en grænsestation. Byen ligge højt å alle ture starter med en nedkørsel, men hotellet ligger dog lidt nede af vejen så der er lige først en 10% stigning på 1-1½ km. Vi har kørt i 3 grupper og gruppe 1 og 2 har stort set kørt samme ruter, med små variationer.

Højreklik på ruterne og vælg gem destination som..., for at gemme ruten på din PC, og åbn den med Mapsource

Tur 1 til gamle Øst Harzen

Turen er på 120 Km, der køres via Braunlage op til Wernigerode. Herfra til Altenbrak og Thale hvor der er to skrappe stigninger til henholdsvis Rosstrappe og Hexentanzerplatz som forceres inden vi kører hjemad.

Østharzen

Tur 2 til det Vestlige Harzen

Turen er på 100 km, der køres via Braunlage ind igennem Harz National park. Herefter er der en heftig nedkørsel som slutter Osterode, herefter køres til Andreasberg som er en lang og sej opkørsel især de sidste km inde i byen. Det er et godt sted at holde pause inden der køres hjem igen. Hjemturen kan varieres så ruten bliver længere hvis der køres hjem over Wiede eller Zorge.

Vestharzen

Tur 3 til Sydøst Harzen

Turen er på 90 km og starter sydover hvor der køres op ad stigningen ved Sophienhof. Herefter til Rübeland med de kendte drypstenhuler. På vej hjem er der en enkelt hår men kort stigning. Er tænkt som en lettere tur ovenpå 2 hårde dage, men kan selvfølgelig udbygges.

Sydøstharzen

weide