Dette er for dem der kan lide at udfordre sig selv. Tag cyklen med til Toulon (se under storbyer) og brug en del af tiden til en af disse ture. Jeg har selv kørt dem som bjergetapper, men de kan selvfølgelig kombineres med cykling i omgivelserne i øvrigt.

 

 

Mont Faron

Start på Parc Les Lices midt i byen. Kør lidt hen ad hovedgaden og følg skiltene mod Mt Faron og ZOO. Pludselig kommer man ind på stigningen som er 11-12%, efter den første forskrækkelse kommer der et relativt fladt stykke på ca. 1 Km, herefter går det op igen med 8-9%. Der er 7 km op, med en gennemsnitstigningen på ca. 7,1 %. Når man kommer ovenfor byen er vejen meget smal og der er ikke noget rækværk. Området er meget øde og barskt og mange af bilisterne får nærmest panik når de skal passere en cykel. Der er en fantastisk udsigt på vej op, helt oppe er der en ZOO og et krigsmonument samt en bar. Vejen både op ned er ensrettet, nedkørslen er meget snoet og stejl og svær.

klik her og se højdeprofil

Mont Caume

Start som ved turen til Mont Faron, men fortsæt af hovedvejen indtil der vises af modmotervejen, drej istedet til højre og og følg vejen mod Le Revest indtil Bvl. Bonnier hvor vejen drejer imod Baou de 4 Aures og Mont Caume (D62). Der er meget dårligt skiltet og svært at finde ud af byen ! Der er 9 km op, de første 5 km har en gennemsnitlig stigning på 5,6%. herefter er man ved vejen som fører op til Mont Caume. Kør til højre og start den sidste barske opstigning. Stigningen de næste 4 km er på 10,3%, til sammenligning er stigningen på Alpe d'Huez på 8,5 % ! Helt oppe er der en fantastisk udsigt over Toulon. Det er samme vej tilbage ned ad bjerget. 

klik her og se højdeprofil